Liia

FIN MVA Wishdecoy Prisca Nicole
Syntynyt 20.3.2006
Kasvattaja: Tiina Väli-Mattila, Kennel Wishdecoy
Säkäkorkeus: n. 37 cm
Paino: n. 8 kg
Näyttelyt: ROP-pentu, ROP, VSP, 3xSERT, 1xCACIB, FIN MVA.
Harrastukset: agi, toko, näyttelyt
Terveys: lonkat A/A, polvet 0/0, silmät terveet (30.9.08 ja 27.1.11). VWD: geenitestettu, terve

liia

Kuka minä olen

Olen pieni ja pippurinen kooikerhondje-neito. Harrastuksiin kuuluu ykkösenä agility, missä mennään eikä meinata! Ykkösissä startattiin 3.7.08, ja kisailtiin rauhalliseen tahtiin, ei tosin rauhallisella vauhdilla, pitkin vuotta. Kakkosiin noustiinkin sitten 16.8.08 ja kolmosiin viiden kakkosluokan startin jälkeen Hämeenlinnassa 26.4.09. Toisena suosikkiharrastuksena on toko, missä olen startannut kahdesti saaden molemmilla kerroilla ALO1-tuloksen. AVOssakin oli tarkoitus kisata, mutta se on sittemmin jäänyt. Mejä on myös mukavaa, kunhan metsälle pääsee, se tosin ajanpuutteen takia on meillä melko vähissä. Näyttelyissä olen myös käynyt melko ahkerasti, FIN MVA - arvon saavutin 8.6.08 Joutsenon näyttelyssä, ja sen jälkeen näyttelyt ovat jääneet taka-alalle. Luonteeltani olen utelias, toimelias ja iloinen. Olen erittäin osallistuva, tungen kuonoani joka paikkaan. Jos jossain tapahtuu jotain, minun on oltava siellä myös. Tarvittaessa ilmoitan haukkumalla, jos jotain oleellista on menossa. Tutut ihmiset ovat minulle kaikki kaikessa, myös vieraisiin on mukava tutustua. Jotkut vieraat ovat heti suosikkejani, joitakin haukun ennenkuin tutustun lähemmin. Vahdin mielelläni kotipihaa, joten sinne tulevat saavat varmimmin haukut. Herkkuja haen mielelläni kaikilta, jotka vain minua jaksavat syöttää, ja olenkin ollut melko helppo koulutettava ahneuteni takia. Vieraiden koirien suhteen olen hyvin hämäläinen: tarvitsen aikaa tutustumiseen. Riehuvista tai tuijottavista koirista en pidä ollenkaan, ne saavat karvani nousemaan. Tutut koirat sen sijaan ovat mukavia, etenkin perheemme koirat Luka ja Lex.

Tässä sukupuuni:

Nordkooik's Lord Willy V.D. Bas
Sir Tommy Bas V.D. Kooikerexpres
Bas V.D. Ukkesteyn
Paola Juliana V.D. Kooikerexpres
Sabina
Xander V D Kooikamp
Basco's Acherie
Wishdecoy Nicole Claudia
Niño Nimko van Dyjadin
Collin
Lady Frieda v. Dyjadin
Milfeddyg Claudia Bianca
Vanjo
Callitris Bianca Flame

rengasmuurikeinu

Pentuajoista

Tässä koko poppoo. Minä ja sisko Synnyin Raumalla kasvattaja-Tiinan ja emoni omistajan Sannan hoivissa lumisen ja varsin kylmän maaliskuun loppupuolella vuonna 2006. Äitini nimi on Fria, virallisemmin Wishdecoy Nicole Claudia ja isäni tottelee nimeä Vili. Hänet tunnetaan myös nimellä Nordkooik's Lord Willy v.d. Bas. Minussa virtaa norjalaista verta, sillä isäni on kotoisin tuosta vuonojen maasta. Lisäksi moni sukulaiseni, muun muassa isoisäni on Alankomaista, joten aika kansainvälinen siis olen! Minulla on kaksi veljeä, Urho ja Bitti, sekä yksi sisko, Namu. Alkuajan perheessäni on meidän lisäksemme myös kolme muuta kooikeria, ja pysyimmekin hyvin ruodussa isompien vahtiessa. Tällä hetkellä harrastan nukkumista, syömistä ja leikkimistä, mutta aion aloittaa lisää harrastuksia piakkoin. Kunhan siis ensin muutan uuteen kotiini.

7.5.06 muutin uuteen kotiini. Olen aloittanut jo useita harrastuksia, kuten lelujen tuhoamisen, portailta hyppimisen kun ihmisten silmä välttää, keppien syömisen ja Lukaa pakoon juoksemisen. Pysyn siis oivassa kunnossa näitä harrastaessani! Emäntä yritti jotain tiilimuuria kasata portaille, jotta en hyppäisi niin korkealta, minätyttöpä otin hyppyyni hieman enemmän ponnistusta ja - kas vain, olin yli tiilimuurinkin! Minua ei huimaa korkealla eikä pelota mikään. Paitsi tuo Luka ihan vähän. Ääntä minusta löytyy, ja olen kova komentelemaan. Lukaa en vielä uskalla komentaa, mutta emäntää ja isäntää senkin edestä! Harmi vaan, kun kuulevat ilmeisesti huonosti. Täytynee meluta kovempaa.


Vasemmalla olevassa kuvassa on äitini ja me kaikki pennut, oikeanpuoleisessa poseeraan siskoni kanssa. Minä olen tietysti suu auki komentelemassa. Alla kuvia minusta 8-viikkoisena. Olen ahkera puutarhuri, autan kasvimaan mylläämisessä ansiokkaasti!