Luka

Fin & Est Mva Fin Ava SM-07 Lucky Nana´s Berberis
Syntynyt 14.5.2003
Kasvattaja: Marianne Mamia, Kennel Lucky Nana's
Omistajat: Sami Oksa ja Kristiina Oksa
Säkäkorkeus: n. 42,5cm
Paino: n. 13kg
Agility: Fin AVA, Fin AVA-H, Suomen Mestari 2007, Pohjoismaiden Mestari 2007, MM-8 2010, agilityn maajoukkueessa 2007, 2008, 2009, 2010, Suomen Mestari 2012
Näyttelyt: Fin Mva, Est Mva, 7xSERT, 3xCACIB, 1xVARA-CACIB 5xROP
Terveystulokset: Lonkat B/B (13.4.05), polvet 0/0 (3.4.05). Silmät terveet, ei osoita HC, PRA ekä RD (2005 ja 2012). Nivelet kuvattu 5/2012, terveet, ei muutoksia.

Tuore MVA

Tässä sukupuuni:

Callitris Capriccio Flame
Wolf uit’t Wilgenbosch
Thijs-Bastiaan uit’t Wilgenbosch
Coccie v.d. Groeter Stolp
Falony-Flame Urjette v. Muskyteira
Taga’s Andy of Rakker
Urjette Coranne v. Muskyteira
Golden-Fox Sindarella
Manusia’s Mauritz
Mauritz
Manusia’s Joske
Manusia’s Carolien-Esmay
Ingmar
Manusia's Esmay-Carolien


Pentuajoista

Tässä mamini. Synnyin Marttilassa toukokuussa 2003 Kennel Lucky Nana'sissa. Äitini nimi on Golden-Fox Sindarella, tutummin Opri ja isäni on Callitris Capriccio Flame, tutummin Willy. Kasvoin neljän siskoni ja neljän veljeni kanssa, ja äidilläni olikin melkoinen työ meitä paimentaessa. Äitini ja sisarusteni lisäksi talossa häärivät isoveljeni Omar, labradorinnoutajat Onni ja Onnetar sekä satunnaisesti sileäkarvainen noutaja Ati sekä eräs dalmatialainen. Meillä oli muun talon lisäksi käytössämme oma huone, jos emme jaksaneet katsella aikuisia koiria sekä iso iso piha, joissa temmelsimme ja leikimme päivät pitkät. Voi niitä ihania pentuaikoja!

Pienenä olin melko ujo, mutta olen isoksi kasvaessani rohkaistunut melkoisesti. Yleensä olen rauhallinen, mutta kun näen emännän tai isännän tai jonkun muun minulle tärkeän ihmisen tulevan, en malta pysyä paikoillani! Silloin juoksen tuhisten taloa ympäri ja tuon näytille kaikki hienot leluni ja puruluuni. Jos kotiini saapuu vieraita, aluksi pistän heidät ojennukseen, mutta jos he vaikuttavat mukavilta, ovat he tervetulleita minua rapsuttamaan.

Vaikka etusivulla kutsumanimekseni sanotaan Luka, on minulla oikeastaan monta nimeä jolla minua kutsutaan. Luulen näin olevan siksi, että emäntä ja isäntä eivät koskaan osaa sanoa nimeäni oikein. Niinpä minut tunnetaan lähiympyröissä muun muassa nimellä Lukis, Pukis, Puksu, Puksutin ja Lukissimo näin muutamia mainitakseni. Mielestäni Luka kyllä kalskahtaa niin komealta, että aion pitää virallisesti tuon nimen.

Luonteesta

Kaikki kotona! Hieman luonteestani ja ominaisuuksistani:
Luonteeltani olen ystävällinen, pehmeä ja toimelias. Yleensä teen kaiken, mitä emäntä tai isäntä pyytävät, mutta joskus hyvät hajut vievät voiton ja kuuntelen vain toisella korvalla. Olen erittäin innokas oppimaan uusia asioita ja halukas työskentelemään intensiivisesti. Nautin agilitystä sekä tokosta, ja lintumetsällä erityisesti olen elementissäni! Omaan hyvän riistavietin mutta vielä olen hieman liian vauhdikas jälkityöskentelyssäni.

Vieraisiin suhtaudun kohteliaan välinpitämättömästi tai hieman varauksellisesti kunnes tutustun paremmin. Toisten koirien parissa olen yleensä maltillinen, tosin vieraat urokset saavat minulta muistutuksen, jos liian lähelle erehtyvät.  Pehmeyteni tulee esiin esimerkiksi tilanteissa, jolloin teen jotain "laitonta": minulle ei tarvitse kuin rykäistä, niin palaan siivosti ruotuun. Olen siis ollut melko helppo koulutettava. Yhteenottoja toisten urosten kanssa pyrin välttämään, mieluummin väistän kuin rähisen. Toisaalta puolustan kyllä reippaasti itseäni ja laumaani, jos tarve niin vaatii. Ja nykyään Liian ja Eelin ollessa laumassa puolustusvaistoni heräävät hieman herkemmin kuin aiemmin. Dominanssia minussa ei ole juurikaan, tosin en ole alistuvaistakaan sorttia. Taidan olla tälläinen keskitien kulkija.

Saavutuksia

Tuore FinMVA!Tähän asti hienoimmat saavutukseni näyttelyuralla ovat olleet ikimuistoisia! Kooikerhondjein epävirallisen erikoisnäyttelyn voitto 26 koikkerista Raumalla 4.6.2005 oli yksi hienoimmista kokemuksista. Toinen merkittävä päivä oli viimeisen SERTin saaminen Halikossa 15.5.05, jolloin sain anoa Suomen muotovalion arvoa, myös Viron serti on tullut matkan varrella, joten olen myös EST MVA.

Agilityssa olen myös pärjännyt mukavasti, ja titteleitä on kertynyt muutamia. Olen Suomen mestari 2007 ja Pohjoismaiden Mestari 2007, lisäksi olen ollut voittamassa PM-joukkuekultaa, EO-joukkuekultaa sekä MM-joukkuehopeaa. Avoimen suomenmestaruuden olen myös voittanut kahdesti, ja MM-kisoissa 2010 sijoitukseni oli 8. Agilityn maajoukkueeseen olen päässyt 2007, 2008, 2009 ja 2010.